Unit 1 Eidga

Page 85 to 94 : Vocabulary Explaining 


Page 96 : Grammar Picto Grammar and Exercise in Determiners : 


Page 98 : Telephonic Conversation : 
                 https://www.brainkart.com/article/Writing_42742/ 

Page 99 : Creative Writing : Plight of Old ones :

  •  (Teacher, while explaining the Q&A Section for Story Content, will analyse these sentence structures by its grammar elements and aspects contained in this lesson's book-back exercise).

VOCABULARY : 


wonderful (ஒண்டர்புல்=அருமையான) 

beautiful (ப்யூடிஃபுல் = அழகான)  

looked (லுக்ட் =தோன்றியது) 

greener (கிரீனர்=பசேல்)

festive (பெஸ்டீவ்=விழாக்கோலம் )

lovely (லவ்லீ =அழகான) 

pink (பிங்க்=ஊதா) 

glow (க்ளோ=ஒளிரும்). 

seemed (சீம்டு =தோன்றியது) 

brighter (பிரைட்டர்=பிரகாசமாக) 

dazzling (டாசலிங்= ) 

filled (ஃபில்ட்=நிரம்பி) 

excitement (எக்ஸ்சைட்மெண்ட் = உற்சாகம்). 

early (ஏர்லி=விரைவாக முன்கூட்டி)

Finally (ஃபைனலி=இறுதியாக / முடிவாக) 

impatient (இம்பாஷண்ட்=பொறுமை இல்லாமல்). 

treasure (ட்ரஷர்=செல்வம்) 

counting (கவுன்டிங்=எண்ணிக்கை எண்ணுதல்) 

countless (கவுன்ட்லெஸ்=எண்ணமுடியாத அளவு)

happiest (ஹாப்பீயஸ்ட்=மிக சந்தோஷமான ) 

poorly (பூர்லி=வறுமையில்) 

cholera (காலரா). 

lived (லிவ்ட்=வாழ்ந்து) 

Granny (க்ரானி )

lark (லார்க் = வானம்பாடி). 

gifts (கிப்ட்ஸ்=பரிசுகள்) 

shoes (ஷூஸ் ) 

cap (கேப்=தொப்பி) 

soiled (சாய்ல்டு=அழுக்கு ஆகி) 

tattered (கந்தல் ஆகி); 

knew (நியூ=தெரிந்தது)

silver (சில்வர்=வெள்ளி)

sad (சாட் = வருந்தி) 

handful (ஹான்ட்புல்=கை நிறைய) 

grains (க்ரெய்ன்ஸ் = தானியம்). 

different (டிஃபரெண்ட்= வேற மாதிரி) 

grandmother (கிராண்ட்மதர்=பாட்டி/ஆயா)

Don’t worry!” Ameena was 

worried (வொர்ரிட்=கவலைப்படு ) 

himself (ஹிம்செல்ஃப் =அவனே )

wings (விங்ஸ் = இறக்கை ) 

AHEAD (அஹெட்= முந்தி செல்) 

reached (ரீச்ட் = போய்சேர்ந்தான்) 

suburbs (சப்அர்ப் = புறநகர்) 

leechee (லிச்சி பழம்)

decorated (டெகரேட்டட்=அலங்காரம் செய்து ) 

gaily (கெய்லி=மகிழ்ச்சியுடன் ) 

piled (பைல்ட்=அடுக்கி ) 

heaps (ஹீப்ஸ் =குவியல்) 

mountain (மௌன்டென்=மலை).

Popular posts from this blog

உங்களது கற்கும் , மற்றும் நினைவு திறன்